Novērota augsta talkotāju aktivitāte Lielajā Talkā. Dažādi atradumi gan atkritumu savākšanas talkās, gan pagrabos

27.04.2024 Jaunumi

Šodien, 27. aprīlī, visā Latvijā veiksmīgi aizvadīta jau septiņpadsmitā Lielā Talka. Novērota augsta iedzīvotāju atsaucība un iesaiste 1149 talkošanas vietās. Šajā reizē īstenotas gan atkritumu savākšanas, gan labiekārtošanas, kā arī pagrabu tīrīšanas talkas.

Dabā talkotāji atraduši riepas, mēbeles, būvgružus, dažādus sadzīves priekšmetus, kā arī no ūdens izcelti ne mazums metāla priekšmetu, riepu un pudeļu. Savukārt pagrabu sakopšanas talkās Rīgā atrasta lielformāta glezna, apmēram 40 lampu televizori un Zigfrīda Annas Meierovica patvertnē nojaukts kāds nezināmā laikā iekārtots bārs. Pagrabos Ogrē atrasti dažādi sadzīves priekšmeti un gāzmaska. Talkās piedalījās arī jaunsargi, zemessargi, kā arī NATO sabiedroto spēku karavīri. 

Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme uzsver: “Ir liels prieks, redzot, ka līdzcilvēki viens otru iedvesmo darīt labus darbus – to varēja sajust šodien talkojot, un tas iedvesmo. Mums latviešiem ir vajadzīgas šādas kopā būšanas, tās ir īpaši svarīgas brīžos, kad šķiet, ka apkārtējā pasaule pārāk strauji mainās. Mēs spējam iedvesmot viens otru, palīdzēt un saglabāt cerību un iekšējo spēku. Sirsnīgs paldies ikkatram, kurš šodien devās talkot un ikvienam kurš rūpējas par mūsu zemi un dabu mums apkārt arī ikdienā! Īpašs sveiciens un pateicība visiem talkas pašvaldību koordinatoriem, kuri katru gadu brīvprātīgi rūpējas par Lielās Talkas norisēm pašvaldībās.

Lielo Talku organizē biedrība “Pēdas LV” sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem, Latvijas Pašvaldību savienību, Finanšu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju, Eiropas Latviešu Apvienību. Atbalsta: Rimi, BluOr Bank, Mežpils alus, Spilva, Getliņi Eko, DHL, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs.