Šogad Lielajā Talkā reģistrētas 1331 talkošanas vietas!

27.04.2023 Jaunumi

Pēc pēdējās apkopotās informācijas varam teikt, ka šogad Lielajā Talkā aktivitāte pieauga, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kad Talkā tika kopā reģistrētas 1214 vietas. Talkā kopumā šogad tika piereģistrētas 1331 talkas, no kurām 1148 bija publiskās atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talkas un 183 reģistrētās solo talkas. (tomēr ir jāatzīmē, ka solo talkošanas vietas ne visi talkotāji reģistrēja un to skaits visticamāk ir lielāks, ņemot vērā faktu, ka Rimi veikalu tīklā tika izdalīti aptuveni 50 000 talkas maisi)

Noslēdzoties pavasara Lielajai talka, gatavojamies Pasaules talkai rudenī, kura notiks jau šā gada 16. septembrī. Tāpēc Lielā Talka nekavējoties izsludina konkurss Latvijas pašvaldībām par Laimes koku parka izveidi Latvijā.

Piesakoties Lielās Talkas Laimes koku parka konkursam, pašvaldībai jānodrošina vismaz 0,5 hektāru vai lielāka zemes platību parka izveidei, jāparedz iespēja cilvēkiem tajā stādīt kokus individuāli, to saskaņojot ar pašvaldību, kā arī jānodrošina parka sakopšanu arī nākotnē. Pieteikumam klāt jāpievieno juridisks pašvaldības apliecinājums par Laimes koku parka izveidi un tā atrašanās vietu pašvaldībā vai ciemā.

Par konkursa uzvarētāju kļūst tā pašvaldība, kas pirmā līdz 15. augusta plkst. 18.00 nosūtīs konkursa kritērijiem atbilstošu pieteikumu par Laimes koku parka izveidi.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: “Man ir patiess gandarījums, ka šogad cilvēki ir talkojuši aktīvāk nekā pagājušajā gadā – gan reģistrējot publiskās atkritumu savākšanas, gan labiekārtošanas talkas. Neskatoties uz to, ka Ogres novads, kas ir lielākais novads Latvijā netalkoja, talkošanas vietu skaits, salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir pieaudzis par 117 vietām. Turklāt, ņemot vērā, ka solo talkas nav obligāti jāreģistrē, pieņemu, ka to ir bijis krietni vairāk. Talka kā stabila mūsu nacionālā kultūrvērtība ir sevi apliecinājusi, kā neatņemamu pavasara rituālu, kurā cilvēki reizi gadā pulcējas, lai ziedotu savu laiku un enerģiju kopīgam labumam. Paldies visiem, kuri piedalījās!”

Tiekamies Pasaules talkā, 16. septembrī!