Lielās Talkas koordinatoru konkursā uzvar un ceļojumu 1000 eiro vērtībā saņem Rolfs Vendiņš

26.04.2023 Jaunumi

Lielās Talkas ieskandināšanas pasākumā, šā gada 21. martā, tika izsludināts konkurss – tas Lielās Talkas koordinators, kura pašvaldībā tiks reģistrēts vislielākais talku skaits, saņems balvu – ceļojumu 1000 eiro vērtība. Pēc talkas noslēguma, esam apkopojuši visas talku vietas un ar prieku paziņojam, ka par konkursa uzvarētāju kļuvis Lielās Talkas Rīgas Zemgales priekšpilsētas un Rīgas Kurzemes rajona koordinators Rolfs Vendiņš. 

Viņa pārraudzītajā teritorijā tika reģistrētas 65 talkas vietas. Kopumā, kā jau allaž, visvairāk talkošanas vietu tikai pieteikts un reģistrēts Rīgā un Pierīgas novados, tāpat talkotāji bijuši aktīvi arī Liepājas novadā un Preiļu novadā.

Rolfs Vendiņš, Lielās Talkas koordinators: “Ja runājam par cilvēku aktivitāti talkas laikā, varu teikt, ka tā ir līdzīga pagājušajam gadam. Pēc tik aktīvas talkas, joprojām jūtams nogurums, jo turpinām aktīvi vākt satalkotos atkritumus. Var redzēt, ka cilvēki vākuši atkritumus ne vien talkas dienā, bet arī svētdien un joprojām turpina. Pēdējās dienas mūsu galvenais uzdevums ir savākt un aizvest atkritumus no talkošanas vietām. Tagad vēl palicis savākt tādus atkritumus kā riepas un šiferi, kurus nevar nodot kā citus gružus, jo tie ir videi bīstami. Man ir prieks, ka kopumā bija tik daudz dalībnieku, kā arī, protams, par iegūto balvu. Visticamāk, to izmantošu, dodoties ceļojumā uz kādu no Eiropas valstīm.”

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: “Esmu pateicīga visiem Lielās Talkas koordinatoriem par milzīgo darbu, ko esat paveikuši un joprojām turpināt darīt. Šogad vēlējāmies pateikt īpašu palies tam koordinatoram, kura pārraudzītajā teritorijā būs visvairāk pieteikto vietu. Taču paldies saku visiem koordinatoriem! Jūsu ieguldījums ir ārkārtīgi liels! Arī turpmākajos gados šo balvu saglabāsim un centīsimies atzīmēt aktīvākos koordinatorus.”

Šogad Lielā Talka notika jau 16. gadu pēc kārtas. Kopumā tika reģistrētas 1148 publiskās talkošanas vietas visā Latvijā.  Tāpat bija pieteiktas arī aptuveni 200 SOLO talkas.

Paldies par aktīvo talkošanu un uz tikšanos Pasaules talkā, šā gada 16.septembrī!