Lielā Talka saņem Ilgtspējas balvu

02.02.2023 Jaunumi

Lielā Talka tikko saņēmusi Ilgtspējas balvu no Pasaules talku kustības “Let’s do it!” Par augstāko iedzīvotāju iesaistīšanās līmeni gadu gaitā (For highest engagement rate for the population through the years). Šis jau ir otrais apbalvojums, ko saņem Lielā Talka kā organizācijas “Let’s do it!” pārstāve Latvijā.

Kustība “Lielā Talka” pagājušajā gadā ir svinējusi divas nozīmīgas jubilejas – 15 gadus Lielajai talkai un 5 gadus kopš Latvijā norisinās Pasaules talka. Šo visu gadu laikā kustībā vienā vai otrā veidā iesaistījusies lielākā Latvijas sabiedrības daļa. Lielā Talka ir attīstījusies un nu jau veic izglītojošu funkciju, kā arī iniciē sabiedrībā dialogu ne vien par piesārņojuma mazināšanu, bet arī par klimata izmaiņām un Zaļo kursu, ko īsteno Eiropas savienība. Svarīgi saprast, ko mēs, kā mazā Latvija varam darīt, lai uzlabotu situāciju pasaule, un darīt to!

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: “Esmu priecīga un lepna, ka mūsu darbs tika ieraudzīts un novērtēts atzinīgi. Tik tiešām, mums ir dziļas talkošanas tradīcijas, tomēr pats būtiskākais, manuprāt, ka mēs cenšamies skatīties nākotnē. Cenšamies skaidrot sabiedrībai, kādas sekas uz Latvijas un visas pasaules ekosistēmu atstāj cilvēku neapdmīgā un bieži vien kaitnieciskā rīcība attiecībā pret dabu. Mums jāsaprot, ka klimata izmaiņas, kuras kļūst arvien acīmredzamākas, radīs arvien jaunas problēmas un jaunus izaicinājumus visai cilvēcei. Tāpēc ir svarīgi ne tikai runāt par šīm tēmām, kā arī darīt kaut ko lietas labā. Lielā Talka mudina ikvienu piedalīties talkā, kā arī aicināt līdzcilvēkus nestāvēt malā.”

Heidi Solba, globālā tīkla “Let’s do it World” prezidente un vadītāja: “Visas “Let´s Do It World” ģimenes vārdā vēlamies izteikt pateicību un pasniegt Ilgtspējas balva par augstākā līmeņa iedzīvotāju mobilizāciju un viņu iesaistīšanās līmeni Pasaules talkas laikā. Tā ir milzīga iedvesmojums mums visiem, ka ir tik daudz tautu un cilvēku, kur ir vienoti, lai darītu labu. Mēs esam iedvesmoti un pateicīgi, ka varam strādāt un sadarboties šajā ģimenē un dalīties ar pasauli pozitīvismā.”

Ieepriekšējo Pasaules talku kustības “Let`s do it!” balvu Lielā Talka saņēma 2021.gadā par to, ka 2020. gada Pasaules talkas ietvaros Latvijā labiekārtošanas, sakopšanas un koku stādīšanas aktivitātēs piedalījies procentuāli vislielākais brīvprātīgo skaits pret kopējo iedzīvotāju skaitu (“The highest % of volunteers per capita at World Cleanup Day 2020”).