Krāslavā tapis laimes koku parks

17.10.2022 Jaunumi

Septembrī piekto gadu pēc kārtas Latvijā norisinājās „Pasaules talka” un tāpat kā iepriekš Pasaules talkas ietvaros tika veidoti Laimes koku parki, lai labiekārtotu un apzaļumotu apdzīvotās teritorijas, radītu cilvēkiem vietu koku stādīšanai, kā arī sniegtu ieguldījumu Latvijas un pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Šogad valstī tapa trīs Laimes koku parki, viens no tādiem tika ierīkots 13. oktobrī Krāslavā. Par parka atrašanās vietu tika izvēlēta teritorija pie daudzdzīvokļu ēkām: Raiņa iela, daļa no Raiņa ielas un daļa no Baznīcas ielas ar kopējo platību 0,6 hektāri.

Izvēloties stādus, priekšroka tika dota dažādiem krūmājiem, kas priecētu ar daudzveidību un harmoniju. Kopumā tika iestādītas: 12 bārbeles, 20 klinšrozītes, 20 spirejas, deviņi fiziokarpi, četri kadiķi.

Laimes koku parka plānu izveidoja Nekustamā īpašuma un infrastruktūras pārvaldības nodaļas vadītāja Viktorija Lene un dārzniece Marija Akermane, kura piedalījās parka stādīšanā kopā ar Krāslavas novada pašvaldības aģentūras „Labiekārtošana K” lietvedi Mariju Kizjalo un vairākiem krāslaviešiem.

Informāciju sagatavoja: Krāslavas Vēstis

Fotogrāfs: Juris Roga