BALTA sadarbībā ar Lielo Talku šogad Latvijā iestādīs vairāk nekā 2000 koku

15.09.2022 Jaunumi

BALTA sadarbībā ar Lielo Talku šogad Latvijā iestādīs vairāk nekā 2000 koku

Apdrošināšanas akciju sabiedrība BALTA kopīgā projekta ietvaros ar Lielo Talku šogad  Latvijā iestādīs 2000 koku un krūmu stādus, lai mūsu valsts būtu zaļāka un skaistāka it visiem. Daļa darba jau ir paveikta, un rīt, 16. septembrī, Pasaules talkas priekšvakarā, uzņēmuma darbinieki kopā ar ģimenēm un Lielo Talku apgūs zinības par Latvijas mežiem un mācīsies stādīt kokus kopīgā pasākumā Ogres novadā. Savukārt jau 17. septembrī Pasaules talkā Bišumuižā tiks iestādīts pēdējais koks projekta ietvaros – sarkanlapu ozols – kuru BALTA dāvās Latvijas Paralimpiešu komitejai.

Ingus Savickis, BALTA Apdrošināšanas atlīdzību direktors: “Pēdējos četros gados iegūtie “Ilgtspējas indeksa” platīna novērtējumi apliecina, ka mums, BALTA, ir svarīgi ne tikai biznesa rezultāti, bet arī tas, kā tos sasniedzam, ar savu darbību dodot pievienoto vērtību gan plašākai sabiedrībai, gan videi. Esam apņēmušies turpināt attīstīties ilgtspējas jautājumos un veicināt zaļo domāšanu, turklāt tajā pakāpeniski iesaistīt ne tikai savus darbiniekus, bet arī klientus, partnerus un plašāku sabiedrību, informējot un izglītojot par to, kā ikviens varam labāk parūpēties par mūsu zemi un planētu. Esam gandarīti, ka kopā ar Lielo Talku varam paveikt tik lielu un atbildīgu darbu.

Ja vēlamies dzīvot sabiedrībā, kurā cilvēki jūtas droši un spēj par savu nākotni domāt ilgtermiņā, to varam darīt tikai tad, ja kopīgiem spēkiem vēršam par labu šī brīža procesu, proti, klimata pārmaiņas.”

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: “Pēdējos gados redzu ļoti būtisku tendenci, ka arvien vairāk uzņēmumu sāk mainīt savu darbību uz ilgtspējīgu un videi draudzīgu. Jo vairāk mums būs šādu uzņēmumu, jo vieglāk mums kā sabiedrībai būs pārorientēt savu domāšanu. Ja uzņēmumi izglītos savus darbiniekus un veicinās zaļo domāšanu, šīs zināšanas un izpratne tiks tālāk izplatīta ģimenēs, kas būs pozitīva ietekme uz visu sabiedrību kopumā. Tāpēc esmu priecīga, ka BALTA iesaistījās Lielās Talkas aktivitātēs un mums bija iespēja īstenot tik nozīmīgu projektu. Mums visiem kopā jāvirzās pareizajā, proti, zaļajā virzienā, lai mūsu valsts un pasaule kļūtu tīrāka un zaļāka, kā arī atjaunotos visas planētas ekosistēma. Uzņēmumiem šajā darbā ir ļoti liela nozīme.”

Šogad Pasaules talka Latvijā un visā pasaulē notiek jau piekto gadu pēc kārtas. Latvijā esam bagāti ar divām lielām talkām ik gadu. Lai sakoptu apkārtējo vidi, talkojam pavasarī Lielās Talkas laikā, taču Pasaules talkā pievienojamies citām pasaules valstīm ar koku stādīšanas akciju – lai katra tās ietvaros iesētā sēkla vai iestādītais koks varētu izaugt par nākotnes dižkoku, kļūstot par Latvijas ieguldījumu pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.