Lielā Talka jau sestdien – saņem savu SOLO talkas maisu “Rimi”

26.04.2022 Jaunumi

Jau šo sestdien piecpadsmito reizi pēc kārtas norisināsies atkritumu savākšanas un vides labiekārtošanas akcija – Lielā Talka. Sagaidot talku, no 23. aprīlim līdz 30. aprīlim (ieskaitot) individuālajiem talkotājiem ir iespējams saņemt savu SOLO talkas maisu kādā no “Rimi” veikaliem, veicot pirkumu par jebkuru summu.

Lai talkas dienā ikvienam būtu ērti iesaistīties sakopšanas darbu talkās, SOLO (tai skaitā DUO un Ģimenes) talkotājiem no 23. līdz 30 aprīlim (ieskaitot) būs iespēja saņemt savu talkas maisu. Lai iegūtu īpašo talkas maisu “Rimi” veikalos, jāveic pirkums veikalā par jebkuru summu – viens čeks līdzvērtīgs vienam maisam. Jāņem vērā, ka SOLO talkas maisu skaists ir ierobežots. Kopumā “Rimi” veikalos Latvijas teritorijā tiks izdalīti 100 000 maisu. Veikalu saraksts, kurs to iespējams saņemt: https://www.rimi.lv/jaunumi/piedalies-lielaja-talka. Lielās Talkas dienā būs iespējams piedalīties arī publiskajās talkās, taču šādā gadījumā par talkas maisu saņemšanu nepieciešams vērsties pie sava talkas koordinatora. Talkas koordinatoru saraksts atrodams: https://talkas.lv/kontakti/.

“Lielās Talkas nedēļa ir pienākusi un redzam, ka līdz ar pavasarīgu laikapstākļu iestāšanos, sākusies arī rosība āra darbos. Atgādinām, ka sestdien, kā ierasts – aprīļa pēdējā sestdienā, tiksimies un talkosim. Kā nu kurš – individuāli, divatā, ģimenes lokā vai plašākā kompānijā. Jau no kustības pirmsākumiem Lielā Talka ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, tāpēc ceram, ka tie, kam vēl sestdienai nav plānu, pievienosies jau kādai pieteiktajai talkai vai izņems maisu kādā no “Rimi” veikaliem un nepaliks malā,” aicina Lielās Talkas organizatore Vita Jaunzeme.

Plānojot SOLO talku, jāņem vērā, ka tā ir jāveic publiskā, nevis privātā teritorijā. Plānojot savu SOLO talku, to nav nepieciešams saskaņot ar novada talkas koordinatoru, taču vēlams savu talkas vietu atzīmēt talkas mājaslapas sadaļā SOLO talkas karte’22:https://talkas.lv/liela-talka/solo-talkas/ .

Talkas dienā, pēc sakopšanas darbu veikšanas, talkas maiss ar savāktajiem atkritumiem jānogādā kādā no tuvākajām oficiāli reģistrētajām talkas atkritumu savākšanas vietām (vai apvienotajām atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talkas vietām), kuras atzīmētas Lielās Talkas kartē! Atgādinām, ka maisu savākšana netiek veikta vietās, kur pieteikta SOLO talka vai tikai labiekārtošanas talka.

Par Lielo Talku: Lielā Talka ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai organizē sakopšanas un labiekārtošanas talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās Talkas patrons ir Valsts prezidents, ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī. 2019. gada augustā patronāžu pārņēma Valsts prezidents Egils Levits.

Par saviem zaļajiem darbiem rakstiet arī mums talkas@talkas.lv un projects@talkas.lv vai dalieties ar tiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus: #LielāTalka2022 #Espiederunakotnei #parzaluLatviju

Celies, posies, iesaisties! Uz tikšanos Lielajā Talkā 30. aprīlī visā Latvijā!