Lielā Talka ziedo 20 000 eiro “Let’s do it, Ukraina”

03.03.2022 Jaunumi

Lielā Talka, oficiālais “Let’s do it!” pārstāvis Latvijā, sadarbībā ar Ziedot.lv, no sabiedrības ziedotajiem līdzekļiem nodrošināja 20 000 eiro atbalstu “Let’s do it, Ukraina” organizācijai. Līdzekļi tiks izlietoti dažādām akūti nepieciešamajām vajadzībām Ukrainas iedzīvotājiem un brīvprātīgajiem. To skaitā, aizsardzības ekipējuma, medicīnas preču, pārtikas, degvielas u.c. – iegādei civiliedzīvotājiem, kuri nesavtīgi dodas aizstāvēt savu valsti.  Latvijas “Let’s do it!” (Lielā Talka)  bija viena no pirmajām, kas ļoti operatīvi sniedza savu atbalstu “Let’s do it, Ukraina”.

Tāpēc īpaša pateicība visiem, kuri ziedoja un ziedo Ziedot.lv portālā.

Lai palīdzētu Ukrainā esošajiem civiliedzīvotājiem, “Let’s do it, Ukraina” kustība realizē kampaņu, kurā aicina sniegt atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem. Uz to atsaucās arī Lielās Talkas kustība nodrošinot 20 000 eiro finansiālo palīdzību organizācijai no Ziedot.lv savāktajiem līdzekļiem. Kā informē “Let’s do it, Ukraina” kustības pārstāvji, šobrīd liela daļa no iegūtā finansējuma tiek novirzīti pārtikas un medikamentu iegādei iedzīvotājiem, kuri atrodas bumbu patversmēs, slimnīcās, militārajos punktos, taču nepieciešams atbalsts arī aizsardzības ekipējuma nodrošināšanai.

Jūlija Markhela, kustības “Let’s do it World” līdzdibinātāja un vadītāja Ukrainā: “Šobrīd visiem Ukrainā esošajiem iedzīvotājiem un militārajam spēkam ir nepieciešama palīdzība. Lai to nodrošinātu, “Let’s do it, Ukraina” kustības aicinājumam atsaucās Latvijas, Igaunijas, Itālijas, Rumānijas, Zviedrijas un citu valstu “Let’s do it!” pārstāvniecības, sniedzot materiālu un finansiālu atbalstu. Pateicoties tam tiks nodrošināti aizsardzības elementi civiliedzīvotājiem, kuri pašaizliedzīgi dodas aizstāvēt savu valsti. Daļa no iegūtajiem resursiem tiks novirzīti uz Kijevu un Harkovu, kur šobrīd ir aktīvākā karadarbības zona. Mēs izsakām dziļu pateicību Latvijas iedzīvotājiem, kuri palīdz ne tikai “Let’s do it!” kustībai, bet visai Ukrainas tautai. Kopā mēs esam spēcīgi un savā starpā sadarbojoties varam šo karu apstādināt. Pārtrauksim šo ļaunumu, lai Ukraina paliktu neatkarīga un turpinātu savu attīstību. Lai miers Ukrainā un Pasaulē! Paldies!”

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta: “Šobrīd, galvenokārt, ar ziedojumu palīdzību tiek nodrošinātas pirmās nepieciešamības preces Ukrainas civiliedzīvotājiem – medicīnas un higiēnas preces, pārtika un apģērbs. Taču tik pat svarīgi ir sniegt atbalstu aizsardzības stiprināšanai. Esam gandarīti, ka līdz ar Lielo Talku arī citas nevalstiskās organizācijas un uzņēmumi sniedz atbalstu civiliedzīvotāju drošībai. Jau pirmajās dienās, uzzinot par notikumiem Ukrainā, Latvijas sabiedrība parādīja cik stipra un vienota ir mūsu tauta. Ir neizsakāms lepnums par tik nesavtīgu līdzcilvēku rīcību, ko apliecina kopīgi saziedotie līdzekļi, kas šobrīd tiek mērķtiecīgi novirzīti atbalsta sniegšanai Ukrainā!”

Lielā Talka vēlas pateikt īpašu paldies Rūtai Dimantai, Ziedot.lv komandai  un visiem Latvijas ziedotājiem par solidarizēšanos, lai valstiskā līmenī sniegtu palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem!

Organizācija “Let’s do it” plašāk zināma kā Igaunijas organizācija, kas aizsāka Pasaules talkas kustību. Tajā iesaistījušās vairāk nekā 190 pasaules valstis tai skaitā Latvija un Ukraina. “Let’s do it” kustības koordinatori Latvijā ir kustība “Lielā Talka”.