LR2 aicina: Pastāsti par savu īpašo koku!

06.09.2021 Jaunumi
  1. septembrī notiks Pasaules talka, kuras mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām. Kā ik gadu, arī šogad, kamēr visa pasaule talkos, Latvijā kopējā kustībā piedalīsies ar tradicionālo koku sēšanas un stādīšanas akciju “LAIMES KOKI”, šādā veidā veicinot pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanu un virzoties uz mūsu kopīgā mērķa sasniegšanu – lai Latvija kļūtu par zaļāko valsti pasaulē.

Jau pērn LR2 klausītāji tika aicināti dalīties stāstos par saviem īpašajiem kokiem. Saņemot brīnišķīgas, emocionālas un aizkustinošas vēstules, kuras radīja sajūsmu par Pasaules talkas organizētājiem no citām valstīm. Tāpēc arī šogad klausītāji ir aicināti dalīties ar saviem koku stāstiem.

Koks – tā ir ne tikai mūsu nākotne, bet arī vēsture, īpašas emocijas, atmiņas, mīļums. Tāpēc, gaidot Pasaules talku, LR2 aicina:

Pastāsti mums par savu īpašo koku! Varbūt tā ir vectēva stādītā ābele vai ieva, kas pavasarī reibinoši smaržo pie tava loga; varbūt ozols, no kura pasmelt spēku; liepa, zem kuras kuplajiem zariem veldzēties karstajās vasaras dienās; vai tava pagalma bērzs, kurā vālodzes vij šūpuli.

Stāstus par īpašo koku sūti uz LR2 Facebook kontu (pievienojot klāt arī fotoattēlu ar īpašo koku!) vai e-pastā koki@lr2.lv. Sirsnīgākie un interesantākie stāsti no 13. septembra skanēs LR2 ēterā pēc plkst. 17:30, bet to autori tiks apbalvoti ar Lielās Talkas atbalstītāju dāvanu kartēm!

Pastāsti arī tu savu koku stāstu!

 

Ar pagājušā gada īpašo koku stāstiem varat iepazīties šeit:

https://lr2.lsm.lv/lv/raksts/muzikas-jaunumi/klausitaju-koku-stasti.a134353/