Jau pieteiktas vairāk kā 1200 talkas vietas

23.04.2021 Jaunumi

Neskatoties uz pašreiz pastāvošajiem ierobežojumiem, Lielā Talka kā paredzēts norisināsies jau rīt, 24.aprīlī. Pēdējās nedēļas laikā pieteikto talku skaits pieauga ik dienu un šobrīd Latvijā pieteiktas vairāk kā 1200 talkas vietas. Jau 14. reizi pēc kārtas Lielā Talka pulcē tūkstošiem cilvēku, kuri gatavi aktīvi darboties, lai mūsu valsts kļūtu par skaistāko un tīrāko pasaulē.

Šogad Lielā Talka, tāpat kā pagājušajā gadā, notiks saskaņā ar valdības noteikumiem, kas jāievēro ārkārtējās situācijas laikā. Tāpēc Latvijas iedzīvotāji ir aicināti talkot šādos pieļaujamos veidos: SOLO talkas – talkojiet vienatnē, pastaigājoties pa mežu vai gar jūru, sakopjot savas mājas apkārti; DUO talkas – talkojiet droši divatā, ja esat vienas mājsaimniecības pārstāvji, ja nē, ievērojiet vismaz divu metru distanci; ĢIMENES talkas: talkojiet visa ģimene; kā arī  atbilstoši atļautajam pulcēšanas veidam – 10 cilvēki vienkopus, ievērojot divu metru distanci.

Uz šodienu ir pieteiktas vairāk kā 1200 oficiāli reģistrētas talkošanas vietas, kā arī pieteiktas teju 300 solo talkas. Ikgadēji talkotāji, kuri talko individuāli, ne vienmēr atzīmē savas talkošanas vietas, taču aicinām to darīt SOLO talkas kartē, ko iespējams atrast Lielās Talkas mājaslapā www.talkas.lv, lai būtu iespējams sekot līdzi tam, kuras vietas tiks sakoptas un kur tas būtu vēl jāizdara.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: “Arī pagājušajā gadā Latvijas sabiedrība aktīvi piedalījās talkā un esmu lepna, ka pat sarežģītos apstākļos cilvēki ir gatavi pielikt savu roku Latvijas labā. Pēdējos gados visā pasaulē arvien aktuālāks kļūst jautājums par globālo sasilšanu un globālo piesārņojumu un, lai to mazinātu, tieši sabiedrības izpratne un iesaiste ir svarīgākais aspekts. Latvija jau tagad ir pozitīvi izcēlusies šajā ziņā, jo talkā iesaistās ļoti liela mūsu sabiedrības daļa. Talkas pirmsākumos galvenais mērķis bija sakopt mūsu valsti, savācot atkritumus, taču tagad esam gājuši uz priekšu talkas ietvaros veicot labiekārtošanas un apzaļumošanas darbus. Pasaules talkas ievaros mēs jau trīs gadus esam stādījuši kokus un ir izveidots arī Latvijā pirmais Laimes koku parks. Mūsu uzdevums ir turpināt šo darbu visiem kopā, ejot uz vienotu mērķi – zaļu un tīru Latviju!”

Šogad, kā jaunums, tika ieviesta iespēja cilvēkiem, kuri dodas talkot individuāli, pa divi vai ģimenes sastāvā saņemt talkas maisus bez maksas par simbolisku cenu, virs 10 centiem, iepērkoties Maxima veikalos. Savukārt pēc savas talkas maiss jānogādā kādā no tuvākajām oficiāli reģistrētajām atkritumu savākšanas talkas vietām, kuras atradīsiet ar sarkanu atzīmētas šajā kartē: https://talkas.lv/liela-talka/pieteikt-talku/.

Pēc pēdējiem datiem, jau ir iezīmējušies arī aktīvākie reģioni, kur solo talku maisi “Maxima” veikalos tiek pieprasīti visvairāk. “Pirmais reģions, kur maisi jau teju beigušies lielā daļā veikalu, ir Kurzeme. Arī Vidzemnieki ir čakli talkotāji – cilvēki aktīvi vaicā pēc SOLO maisiem. Jēkabpils, Aizkraukles un Ogres veikalos praktiski visi maisi jau ir izsmelti, kas liecina par to, ka cilvēki ir gatavi aktīvi talkot. Jācer,  ka arī citu reģionu iedzīvotāji sarosīsies, lai kopā sasniegtu vienotu mērķi – vēl tīrāku un zaļāku Latviju,” uzsver Lielās Talkas atbalstītāji “Maxima Latvija” komanda.

 

Tiekamies Lielajā Talkā rīt, 24. aprīlī!

 

Papildu informācija:

Nikola Matjušenko

Lielās Talkas sabiedrisko attiecību konsultante

mob.26431149

e-pasts: nikola.matjusenko@onecom-latvia.com