Lielās Talkas 2021 – atklāšanas pasākums

30.03.2021 Relīzes

Aicinām sekot līdzi Lielās Talkas atklāšanas pasākumu – lekcijām un diskusiju, kas norisināsies tiešsaistes formātā jau 31.martā sākot ar plkst.12.00. Pasākuma laikā Lielās Talkas organizatori informēs par šī gada talkas galvenajiem mērķiem, plānoto norisi un jaunumiem. Paredzēta arī diskusija par sabiedrības līdzdalību, kā izšķirošu faktoru vides aizsardzībā un saglabāšanā.

Sekot iespējams Lielās Talkas Facebook pasākuma lapā: https://saite.lv/gndYo

Šogad Lielā Talka Latvijā tiek rīkota 14. gadu pēc kārtas, un mēs, Lielās talkas organizatori, aicinām ikvienu iesaistīties talkas aktivitātes. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, arī šogad 24. aprīlī talka notiks, ievērojot piesardzību un talkojot SOLO, DUO un ĢIMENES talku formātos, vai arī atbilstoši aktuālajai situācijai talkas dienā. Jo īpaši tagad ir būtiski domāt par to, kā sabiedrībai iesaistīties un veidot Latviju par sakoptu un zaļu dzīves telpu mums visiem.

 Lielās Talkas atklāšanā piedalīsies tās patrons Valsts prezidents Egils Levits, Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme, organizatori, koordinatori, brīvprātīgo darba komanda un mediju pārstāvji. Tāpat paredzētas lektoru uzstāšanās, kuru mērķis ir raisīt diskusiju gan par vides jautājumiem, kā arī iedvesmot būt pozitīviem. Mums kā sabiedrībai šobrīd jābūt jo īpaši saliedētiem ne vien tajā ko darām un ko vēlamies panākt, bet arī savā attieksmē – jāpaliek pozitīviem un atvērtiem. Nenoliedzami, šis ir grūts laiks, bet ar vienotu skatījumu par to, kādu vēlamies redzēt savu valsti nākotnē, spēsim tikt pāri visām grūtībām. Ja vēlamies dzīvot tīrā vidē, mums uz šo mērķi jāiet jau šodien!

Pasākuma norise:

I daļa

12.00 – 12.20      Vides aktīvista un bijušā Pasaules dabas fonda direktora Uģa Rotberga lekcija par vides aizsardzības izaicinājumiem – cik būtiski saglabāt tīru vidi un Latvijas vietu pasaulē.

12.30 – 12.50      Lektores un iedvesmas treneres Elaines Brazila-Bērziņas lekcija par cilvēku iedvesmošanu un sakoptas vides ietekmi uz cilvēku, kā arī par to, cik būtiski pašreizējos apstākļos cilvēkiem būt iesaistītiem un domāt pozitīvi.

II daļa

13.00 – 14.00      Diskusija “Sabiedrības līdzdalība, kā izšķirošs faktors vides aizsardzībā un saglabāšanā

Diskusijā piedalās:

  • Valsts prezidents Egils Levits;
  • Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs;
  • AS “Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs;
  • Kustības “Let’s do it!”, kas organizē  Pasaules talku, prezidente Heidi Solba;
  • “Maxima Latvija” korporatīvais vadītājs un vadības komandas pārstāvis Jānis Vanags;
  • “Mežpils alus” Mārketinga vadītāja Evita Dadzīte;
  • Talsu novada Lielās Talkas koordinatore, pašvaldības vides speciāliste Aija Svarinska;
  • Sportists, biedrības “Jaunmārupe skrien!” valdes loceklis Uģis Kronbergs (pirmie, kas šogad pieteica talku);
  • Lielās Talkas valdītāja Vita Jaunzeme.
Ar cieņu,
 
Jana Kralliša
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Valdes locekle




Mob.: +371 26462844