Šogad Lielā Talka notiks 24. aprīlī!

03.02.2021 Jaunumi

Lai rūpētos par Latviju – tās tīrību un ilgtspējību, jau četrpadsmito gadu pēc kārtas norisināsies Lielā Talka. Šogad, kā ierasts, tā notiks pēdējā aprīļa sestdienā. Ņemot vērā apstākļus, šogad Lielās Talkas vadmotīvs ir: “Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā!”. Mēs aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju nepalikt malā un 24.aprīlī doties talkot vai nu vienatnē vai ar savu ģimeni. Iepriekš bija ierasts, ka talkas notiks kolektīvi, bet nemainīsim savus ieradumus un nemainīsimies savā zaļajā domāšanā, jo talkojot arī vienatnē varam panākt mūsu kopīgo mērķi – tīru un zaļu Latviju nākamajām paaudzēm!

Lielās Talkas mērķis, jau kopš tās pirmsākumiem, ir aicināt Latvijas sabiedrību pievērst uzmanību un līdzdarboties vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā, radot saliedētības, pozitīvisma un labi padarīta darba sajūtu. Savas pastāvēšanas otrajā desmitgadē, sākot ar 2019. gadu, Lielā Talka aicina ne vien cīnīties ar piesārņojuma sekām, bet arī ar tā cēloņiem – mudinot cilvēkus plašāk domāt un rīkoties laikus, lai tīru Latviju un tās skaisto dabu piedzīvotu ne tikai mēs, bet arī nākamās paaudzes.

Tāpat kā pērn, arī šogad aicinām visus Latvijas iedzīvotājus talkot, piesakot savu talkošanas vietu Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv un veicot sakopšanas un labiekārtošanas darbus. Līdz ar Lielās Talkas aktivitātēm, jau trešo gadu iedzīvotāji aicināti dalīties idejās par to, kas palīdzētu Latvijai kļūt ilgtspējīgākai, piedaloties radošajā akcijā “Ideju Talkā”.

 Par talkošanas specifikāciju, atbilstoši situācijai valstī, informēsim.

Uz tikšanos visā Latvijā 24. aprīlī!