Lielā Talka aicina svētkos izvēlēties egles podiņos

21.12.2020 Jaunumi

Lielā Talka aicina vēl šogad paveikt savu labo darbu Latvijai un izvēlēties Ziemassvētku eglīti podiņā, tādā veidā nodrošinot iespēju kociņam turpināt augt arī pēc svētku beigšanās. Tā vietā, lai eglīti pēc svētkiem izmestu tuvējā miskastē, cilvēki ir aicināti to iestādīt, padarot Latviju zaļāku un pieliekot roku Latvijas ieguldījumam pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Lielās Talkas mērķis jau trīspadsmit ir bijis aicināt Latvijas iedzīvotājus līdzdarboties vides sakopšanā, labiekārtošanā un atveseļošanā. Ne tikai domāt par to kā novērst piesārņojuma radītās sekas, bet arī raudzīties nākotnē un dalīties ar inovatīvām idejām. Par dabas saglabāšanu nepieciešams domāt ik dienu, un ar šķietami maziem ikdienas darbiem, pievienoties zaļākas un tīrākas Latvijas un pasaules veidošanā.

“Kāpēc lai jūsu Ziemassvētku eglīte nevarētu izaugt par nākotnes dižkoku? Šie mūžzaļie koki ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa, un, lai tie turpinātu mūs priecēt arī pēc svētkiem, dodiet iespēju eglēm augt. Iegādājoties eglīti podiņā, būs iespēja to pēc svētkiem pārstādīt sev tuvējā apkārtnē, kur tas ir atļauts. Tādā veidā jums būs iespēja par eglīti atcerēties un to apciemot arī vasarā vai rudenī, un sekot līdz tās augšanai. Ja nav iespējas to pārstādīt, kociņu varam uzdāvināt kādam talkotājam pavasara vai rudens talkā. Savukārt, pēc egles nociršanas, tās mūžs ir beidzies, līdz ar ko, arī tās sniegtais prieks būs relatīvi īss. Aicinu domāt ilgtermiņā gan par mūsu planētu, gan par prieku, ko var radīt Ziemassvētku eglīte arī pēc svētkiem” uz iniciatīvu aicina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Lielā Talka šī gada rudenī jau trešo gadu pēc kārtas īstenoja koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki”, kuras mērķis ir veidot bērnos un jauniešos atbildības sajūtu par dabas saglabāšanu, radot plašāku izpratni par dabas saglabāšanu, uzņemoties rūpes par kāda konkrēta koka izaudzēšanu, kā arī stiprināt Latvijas kā zaļas, ilgtspējīgas un vides jomā atbildīgas valsts starptautisko tēlu, un stiprināt sabiedrības iesaisti vides jautājumu risināšanā vietējā un globālā mērogā. Savukārt, pavasara “Lielā Talka” 2021. gadā norisināsies kā ierasts, aprīļa pēdējā sestdienā – 24. datumā.

Izvēlies egli podiņā un vēl šogad izdari labu darbu Latvijai!

 

Papildu informācija:

Jana Kralliša

Lielās Talkas

sabiedrisko attiecību konsultante

mob.26462844

e-pasts: jana.krallisa@onecom-latvia.com