Lielā Talka un “Zvaigzne ABC” aicina uz sarunu ar Gunter Pauli – “The Blue Economy” (“Zilā ekonomika”) autoru!

29.06.2020 Jaunumi

Otrdien, 30. jūnijā pulksten 17.00 “Zvaigzne Cafe” (Rīgā, K. Valdemāra ielā 6) būs iespēja tikties pasaulslaveno vides jomas profesoru, uzņēmēju, daudzu grāmatu autoru un pasaules līmeņa vides ekspertu Gunter Pauli.

Pirmo reizi viņš Latvijā viesojās 2018. gadā, kad Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme organizēja viņa vizīti un par godu Lielās Talkas 10 gadu jubilejai. Tās laikā viņš prezentēja gan savu grāmatu, gan uzstājās Rīgas pilī. Sadarbībai ar Latviju turpinoties, tika organizēti arī Guntera Pauli grāmatas “Zilā ekonomika” (izdevējs Zvaigzne ABC) atvēršanas svētki, plašas intervijas Latvijas medijos un tikšanās ar uzņēmējiem. 

Savukārt latviešu uzņēmums “Coffee pixel”, kurš ir izgudrojis un ražo ēdamo kafiju – pilnīgi jaunu produktu starptautiskajā tirgū, ir ieguvis pasaules investoru uzmanību, sadarbojoties un īstenojot zilās ekonomikas principus, pateicoties tieši profesora Guntera Pauli atbalstam.

Gunters Pauli (Gunter Pauli, 1956, Beļģija) ir nodibinājis un vadījis daudzus uzņēmumus un sabiedriskās organizācijas, sniedzis padomus dažādu valstu valdībām un industriju līderiem, lai ar inovāciju palīdzību efektīvāk un dabai nekaitīgāk nodrošinātu ūdeni, pārtiku, mājokli, veselību un enerģiju. Viņa aktivitātes aptver biznesu, kultūru, zinātni, politiku, izglītību un dabas aizsardzību. G. Pauli vadībā uzņēmums “Ecover” kļuvis par ekoloģiskās ražošanas pionieri.

Viņa jaunākās iniciatīvas saistītas ar plastmasas atkritumu izvākšanu no pasaules okeāniem un ar jūras līmeņa paaugstināšanās novēršanu. G. Pauli ir vairāk nekā 20 grāmatu autors. Bestsellers “Zilā ekonomika” publicēts vairāk nekā 30 valodās. Latviešu valodā izdotas arī jau sešas G. Pauli bilingvālās zinātniskās pasakas bērniem, kas māca izprast dabu un sevi kā dabas būtni. Tās noderēs gan skolā (jo atbilst kompetenču izglītības vadlīnijām), gan mājās – jo ieintriģē bērnus izzināt pasauli un saskatīt iespējas nākotnes inovācijām.

Informācija par Gunter Pauli grāmatām šajā saitē:

https://www.gunterpauli.com/books1.html