Aicinājums vides aktīvistiem visā pasaule!

20.09.2019 Jaunumi

Latvijas Lielā Talka atbalsta jauniešu kustību Fridays for Future un aicina pievienoties Pasaules talkai!

 

Latvijas vides kustība Lielā Talka solidarizējamies ar jauniešu vides kustību Fridays for Future Latvija, kas šodien rīko Klimata gājienu Rīgā, kā ari ar šīs kustības sekotājiem visā pasaulē. Aicinām Klimata gājiena dalībniekus pievienojieties Pasaules talkai jeb World Cleanup Day akcijai jau rīt! Latvija 21. septembrī stādīs Laimes kokus, kā simbolu cilvēka un dabas attiecību uzlabošanai un mūsu kopīgajai ilgtspējībai. Lai mūsu iesētie vai iestādītie koki kļūst par solījumu sev un pasaulei, ka darīsim visu, ko spējam, lai apturētu globālās klimata pārmaiņas

Lielā Talka atbalsta jauniešu centienus cīnīties un aizstāvēt cilvēku tiesības uz tīru vide, zaļu un nepiesārņotu planētu, kurā dzīvot mūsu nākamajām paaudzēm. Apvienojam spēkus, jo kopā mēs varam panākt vairāk! Šogad Pasaules talkā dalību ņems vairāk kā 160 pasaules valstis un miljoniem cilvēku jau rīt iznāks laukā no savām mājām, lai padarītu šo pasauli tīrāku, skaistāku un zaļāku!

Mēs aicinām visus talkotājus pievienoties streiku kustībai Fridays for Future un visus streikotājus rīt, 21. septembrī, pievienoties World Cleanup Day, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā jūs atrodaties. Sadodamies rokās viena kopīgā mērķa un mūsu visu kopīgas nākotnes vārdā.

Vita Jaunzeme, Latvijas Lielās Talkas organizatore un World Cleanup Day Latvija pārstāve: “Globālās klimata izmaiņas prasa globālas izmaiņas mūsu attieksmē pret dabu un pašiem pret sevi. Mēs nevaram noskatīties un savstarpēji sacensties par labāko un iespaidīgāko kampaņu, jo mēs esam visi vienā laivā. Laiva diemžēl ir caura un , lai tiktu uz priekšu mums katram ir jādara savs darbs – vieniem jāstūrē, citiem jāsmeļ ūdens, citiem jānosaka virziens, vēl citiem jāiedvesmo, lai nezaudējam cerību. Tāpēc Lielā Talka Latvijas vārdā aicina visus streikotājus un visus Cleanup brīvprātīgos  apvienot savus spēkus.. Mēs jau skatāmies vienā virzienā un mūsu ideja ir Planētas ilgstpējība, bet ir pienācis brīdis, kad spēkus ir jāapvieno.”

Tieši visas trīs Baltijas valstis bija tās, kas aizsāka takošanas akcijas un bija pirmās, kas ar savu darbu un ar savu piemēru pievērsa visas planētas uzmanību šai svarīgajai misijai – saglabāt mūsu planētu tīru un zaļu.

Visas trīs Baltijas valstis 2008.gadā ar Talku savā zemē aicināja cilvēkus sniegt dāvanu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas 90.gadskārtā, sakopjot valsti. Tieši dēļ valsts mēroga talkām un lielā sabiedrības atbalsta šai idejai Baltijas valstīs, aizsākās arī Igaunijas NVO koordinēta starptautiska kustība “Let`s Do It World!”, kas 2018. gada 15. septembrī rīkoja pirmo Pasaules talku, kurā piedalījās 18 miljoni 157 pasaules valstu iedzīvotāju. Tas ir milzīgas panākums un Baltijas valstu pienesums visas pasaules nākotnei. Turklāt šogad redzam, ka mūsu idejai pievienojas arvien jaunas valstis. Šogad Pasaules talkā dalību ņems jau 162 pasaules valstis un miljoniem cilvēku jau rīt iznāks laukā no savām mājām, lai padarītu šo pasauli tīrāku, skaistāku un zaļāku!

 

Aicinājums Vides kustības Fridays for Future sekotājiem (https://www.fridaysforfuture.org/ )

Aicinājums visiem talkotājiem 162 valstīs.https://www.worldcleanupday.org/ )

 

Lets do it For Future!

 

Papildu informācija

 

Gita Sauka

Latvijas Lielās Talkas

sabiedrisko attiecību konsultante

mob.28326828;

e-pasts: gita.sauka@onecom-latvia.com