World Cleanup Day “zaļais maratons” – 24 stundu tiešraidē

19.09.2019 Jaunumi

Pasaules lielākā pilsoniskā akcija World Cleanup Day (WCD) jeb Pasaules talka šogad 21. septembrī solās pulcēt 163 valstis. Visas dienas garumā mēs varēsim sekot līdzi WCD norisēm video tiešraidēs – sākot no talkas vietām Jaunzēlandē līdz pat Havaju salām, kas noslēgs “zaļo maratonu” visapkārt pasaulei.
Visa pasaule šajā dienā apvienosies kopīgam mērķim – attīrīt pasauli no atkritumiem, un katra valsts šim uzdevumam piešķirs individuālu nokrāsu. Daudzas Āfrikas valstis ar šīs akcijas palīdzību cer panākt savu valdību atbalstu vides problēmu risināšanai. Igaunija, kas ir šīs akcijas aizsācēja 2018. gadā, uzsvaru liks uz skolēnu izglītošanu par mazajiem atkritumiem, kas nonāk vidē, piemēram, cigarešu izsmēķiem un to kaitīgo ietekmi uz apkārtējo vidi.
Latvija savu solidaritāti šai vides kustībai apliecinās, sējot un stādot nākotnes dižkokus akcijā “Laimes koki”. Ar šo simbolisko akciju, kurā aicināts piedalīties ikviens iedzīvotājs, tostarp arī tautieši ārvalstīs, Latvija sper nākamo soli ceļā uz planētas ekosistēmas līdzsvara saglabāšanu.
Video tiešraide no Pasaules talkas norises vietām visā pasaulē būs skatāma WCD interneta vietnē www.worldcleanupday.org un akcijas kontā vietnē Facebook: https://www.facebook.com/worldcleanupday2019/ . Pieslēgšanās talkas vietai Latvijā, Madonas novada Barkavā, paredzēta 21. septembrī plkst. 12:00 un 14:30 pēc vietējā laika, kā arī TV tiešraidē kanālā LNT plkst. 11:30.

Promo

From Prishtina, the capital of Kosovo, we invite you to join the live broadcast on September 21st with Colm Flynn & Gerta Heta. Witness the action at the World Cleanup Day call and media centre and hear cleanup stories from across the globe!#worldcleanupday #letsdoitworld

Gepostet von World Cleanup Day am Mittwoch, 18. September 2019