Valsts prezidents aicina jauniešus stādīt kokus kā vēlējumus nākotnei

23.08.2019 Jaunumi

Baltijas ceļa 30.gadadienā Valsts prezidents un Lielās talkas patrons Egils Levits jauniešiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kā simbolisku nākotnes vēlējumu pasniedza ozolu stādus.

Svinīgajā Baltijas ceļa atceres pasākumā, kas norisinājās 23.augustā Rīgas pilī, Valsts prezidents kopā ar Latvijas Tautas frontes līderi Daini Īvānu, akcijas “Baltijas ceļš” organizatori Sandru Kalnieti un trim bērniem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kā jaunās paaudzes simboliskiem pārstāvjiem, pils Svētā gara tornī pacēla triju Baltijas valstu karogus.

Valsts prezidenta aicinājums stādīt kokus kā vēlējumus nākotnei sasaucas ar Latvijas gatavošanos dalībai Pasaules talkā (World Cleanup Day) 21. septembrī. Tās mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām. Latvija Pasaules talkā piedalīsies ar koku stādīšanas akciju “Laimes koki” – lai katra šīs akcijas ietvaros iesētā sēkla vai iestādītais koks varētu izaugt par nākotnes dižkoku un kļūtu par Latvijas ieguldījumu pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Pasaules talka idejiski izveidojusies no Baltijas valstīs populārās talku tradīcijas, un pirmo reizi norisinājās 2018. gadā, pulcējot vairāk kā 18 miljonus cilvēku 158 pasaules valstīs. Šogad dalībvalstu skaits solās būt vēl lielāks. Vairāk informācijas par to, kā un kur piedalīties, jau drīzumā Lielās talkas informācijas kanālos.