Riepas joprojām ir viens no biežāk atrastajiem atkritumiem, kāpēc cilvēki tās izmet mežā.

27.04.2019 Jaunumi

Tīna Lūse, Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācijas vadītāja

 

Nolietoto riepu neatbilstoša apsaimniekošana un nolietoto riepu izmešana dabā ir sistemātiska problēma, kas valstij kopā ar nozari ir jārisina. Iedzīvotājiem nereti par nolietoto riepu nodošanu tiek prasīta samaksa, tādēļ viņi bieži izvēlas riepas nenodot vai izmest dabā. Vienlaikus tas ir arī daļas iedzīvotāju attieksmes jautājums, jo atkritumu izmešana dabā nav pieļaujama un atbalstāma ne pie kādiem apstākļiem.

 

Lai šo problēmu risinātu un riepas kā videi kaitīgie atkritumi tiktu atbilstoši apsaimniekoti, Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācija (LRAA) īsteno ilgtermiņa iniciatīvu “Riepa ar rītdienu”. Tā sniedz iespēju jebkurā laikā tirdzniecības vietās, kas pievienojušās iniciatīvai “Riepa ar rītdienu”, nodot nolietotās riepas, iegādājoties jaunas riepas. Kopumā iniciatīvā iesaistījušās jau vairāk nekā 111 tirdzniecības vietas visā Latvijā un šajās vietās nolietotās riepas tiek pieņemtas pārstrādei 1:1 attiecībā pret iegādāto riepu skaitu, nepiemērojot par nolietoto riepu apsaimniekošanu otrreizēju samaksu.

 

Šī atpazīstamības zīme arī liecina par to, ka importētājs vai tirgotājs ir noslēdzis līgumu ar apsaimniekotāju par atbildīgu un videi draudzīgu riepu savākšanu un pārstrādi. Vairāk informācijas – http://lraa.lv/par-lraa-atpazistamibas-zimi-riepa-ar-ritdienu/