3 dienas līdz Lielā Talka!

24.04.2019 Jaunumi

 

⚠️ Atceries – šogad atkritumus ne tikai vācam, bet arī šķirojam! Talkas dienā Tev būs nepieciešami atkritumu maisi, kas šogad ir baltā un zilā krāsā. Maisus bez maksas būs iespējams saņemt 27. aprīlī ikvienā www.talkas.lv reģistrētajā talkas norises vietā pie talkas atbildīgā vai koordinatora.

♻️ Zilajos maisos aicinām vākt visa un jebkura veida plastmasu, savukārt baltajos maisos – pārējos atkritumus. Ņem vērā, ka pašvaldību organizētajās talkās var būt sava talkošanas kārtība, tāpēc izzini informāciju līdz talkas dienai!

👉 Par Lielās Talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Savus piepildītos maisus atstāj TIKAI reģistrētajā talkas vietā un par to atrašanās vietu informē talkas atbildīgo. Neskaidrību gadījumā zvani savas pašvaldības talkas koordinatoram https://talkas.lv/kontakti/

☢️Ja talkojot ieraugi izlietotas injekcijas šļirces, pudeles ar ķīmiskiem vai nenosakāmiem šķīdumiem, akumulatorus, kā arī citus bīstamus atkritumus – neaiztiec tos! Par šādu priekšmetu atrašanās vietu informē Talkas atbildīgo! Bet, ja talkojot dabā vai pilsētas teritorijā uzej mirušu dzīvnieku – neaiztiec to, bet gan ziņo attiecīgajai pašvaldībai. Savukārt, ja ieraugi vairāk nekā divus ievainotus vai bojā gājušus dzīvniekus, ziņo operatīvajam dienestam pa tālruni 112.

Uz tikšanos Lielā Talka 27. aprīlī visā Latvijā!

#LielāTalka #EsPiederuNākotnei #LV200