Latvijas Radio 2 arī šogad būs oficiālais Lielās Talkas radio

12.04.2019 Jaunumi

Arī šogad Latvijas Radio 2 būs Latvijas Lielās Talkas radio. No 15. aprīļa, divu nedēļu garumā, Latvijas Radio 2 ēterā pēc plkst. 10:00 skanēs „Lielās Talkas dienasgrāmata”, lai līdz Lielās Talkas dienai, 27. aprīlim, aktivizētu talciniekus, stāstītu par talkošanas vietām, vides sakopšanas pasākumiem un iecerēm. Latvijas Radio 2 ētera personības sazināsies ar Latvijas novados un citur pasaulē mītošajiem talciniekiem.

Latvijas Radio 2 aicina savus klausītājus piedalīties arī jaunā iniciatīvā Ideju Talka, piedāvājot savu redzējumu par to, kā samazināt piesārņojumu Latvijā un pasaulē, kāds iepakojums būtu tas, kas aizstātu plastmasu un kā Latvija var rādīt piemēru citām valstīm ceļā uz tīru un zaļu vidi. Ar idejām varēs dalīties Latvijas Radio 2 Facebook lapā, sūtot idejas zaļākai Latvijai un gūstot iespēju laimēt noderīgas balvas.

Lielās Talkas norises dienā, 27. aprīlī, Latvijas Radio 2 ēterā visas dienas garumā būs īpaša, talkai un tās dalībniekiem veltīta programma, kuras laikā sazināsimies ar dažādu novadu talciniekiem, Eiropā mītošajiem latviešiem un talkas organizētājiem, ziņosim par jaunākajiem notikumiem un atradumiem, aktualitātēm, statistiku un kurioziem. No plkst. 11:00 – 12:00 skanēs īpašais veltījumu koncerts „1000 sveicieni talciniekiem”.

Jau vairākus gadus Latvijas Radio 2 ir Lielās Talkas oficiālais radio, atbalstot Latvijas iedzīvotāju līdzdalību vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā. Šogad Lielā Talka notiks jau 11. gadu pēc kārtas. 10 gadu garumā Lielās Talkas kustībā iesaistījušies ap pus miljons dalībnieku.

Kantar TNS 2018. gada dati liecina, ka Latvijas Radio 2 ir populārākā radiostacija Latvijā ar 19,3% tirgus daļu, ik nedēļu sasniedzot 517 tūkstošus lielu auditoriju.

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv