Aicinām jauniešus rīkot Ideju Talkas

08.03.2019 Jaunumi

 

Ir skaidrs, ka tikai atkritumu vākšana nav vienīgais atrisinājums pasaules ekoloģiskajai krīzei, ir vajadzīgs visu līmeņu plašs skatījums par jauniem ekonomikas modeļiem, vides izglītību, ilgtspējības risinājumiem. Arī Lielās Talkas ietvaros arvien plašāk raudzīsimies uz vides veselības jautājumiem, rādot piemēru daudzām pasaules valstīm par to, kas ir patiess izdevīgums un ieguvums, domājot par Latvijas izaugsmi un mūsu nākamajām paaudzēm.
Tāpēc līdztekus Lielajai Talkai aicinām jauniešus rīkot Ideju Talkas, tādejādi piedalīties arī Lielās Talkas konkursā un saņemt balvas. Ideju Talka ir skolēnu vai studentu “prāta vētra”, diskutējot par idejām, kā samazināt piesārņojumu Latvijā un pasaulē, kāds iepakojums būtu tas, kas aizstātu plastmasas iepakojumu, kā cīnīties ar klimata pārmaiņām, kā Latvija var rādīt piemēru citām valstīm tīras un ilgtspējīgas valsts attīstīšanā u.c. vides tematiem. Konkursa uzvarētājus apbalvosim divas reizes gadā – Lielās Talkas un Pasaules talkas dienās. Līdz ar to pieteikumi konkursam ir jāiesūta mēnesi pirms Lielās Talkas vai mēnesi pirms Pasaules talkas.
Lai piedalītos konkursā, aicinām:
1. Ideju talkās radušās idejas ierakstīt īsā video (līdz 1,5 minūtēm garā);
2. Augšupielādēt video Youtube kanālā un saiti uz video nosūtīt uz e-pasta adresi talkas@talkas.lv līdz šī gada 24.martam vai 18.augustam, e-pastā uzrakstot arī nelielu aprakstu par Ideju talkas norisi, idejas autoru, tā kontaktinformāciju. (no vienas fiziskās vai juridiskās personas var tikt iesūtīti ne vairāk kā 3 video un līdz ar video nosūtīšanu sūtītājs apliecina, ka nodod video Lielās Talkas publicitātes vajadzībām).
10 labākos video, ko izvēlēsies Lielās Talkas žūrija, ievietosim Lielās Talkas Youtube kanālā un mājas lapā www.talkas.lv, par tiem ziņosim arī Lielās Talkas FB un Twitter kontos. Savukārt labākā video autors saņems īpašu balvu no Lielās Talkas un tās atbalstītājiem.
No š.g. 25. marta līdz 14.aprīlim aicināsim www.talkas.lv par šiem 10 labākajiem video balsot sabiedrību, bet uzvarētāji tiks paziņoti 16.aprīlī!