Detokss Latvijai

16.09.2018 Jaunumi

Skatos jūrā, sēžot jūras krastā, kur cilvēki bauda saulaino vasaras/rudens laiku un daži vēl pieņem jūras vannu – saprotu cik ļoti lielākajam vairumam cilvēku patīk lielas lietas. Plašums, vērienīgums, absolūtisms, greznība, izsmalcinātība un apziņa, ka mēs esam līdzīgi Dievam.
Lai Dievs nogrābstās, ja tā tas tiešām būtu…..
Skatos mirdzošajā ūdenī un mēģinu saprast –mēs mācāmies par dabu. Dabas zinības. Vides zinības. Dabā tā un daba šitā. Un tad cilvēks – radības kronis ņem un pakļauj dabu un viss notiek. Es gan piekrītu viedoklim, ka radības kronis ir prusaki. Tie vienmēr ir bijuši un šķiet vienmēr būs. Ko tik mēs – cilvēki neesam izgudrojuši – pat kosmosā aiztraukušies, saprotot, ka jāpārvar gravitācija. Pat atklājuši uz šo brīdi it kā sīkāko daļiņu… gan jāpiebilst, ka tādi paziņojumi ik pa laika parādās un atklājas, ka nav vissīkākā. ..un kurš atklās vislielāko? Vai Dievs būtu tā vislielākā daļiņa?
Skatos jūrā un iedomājos par tām visļaunākajām prognozēm, nebūs dzeramā ūdens ..būs par daudz ūdens, nekvalitatīvs ūdens …jūras krastā ūdens tēma ļoti dabiski raisa pārdomas, it īpaši tad, kad saproti, ka ūdens formula H2O ir divu gāzu savienojums…
Un te nu stop zīme manās pārdomās. Bet cilvēks taču nav pat izdomājis, kā radīt saviem spēkiem – bez eksplozijas, ūdeni – bet saka, ka ir pakļāvis dabu un ir Dievam līdzīgs…
Mēs esam centušies atdarināt dabu bet tik neveiksmīgi, ka esam padarījuši toksisku visu planētu un sevi.
Rodas jautājums, vai šī toksiska, kas tagad plūst mūsu asinīs un līdz ar to visos orgānos – ko tā dara ar mūsu domām un uzvedību?
Cilvēki, vismaz ticīgie un arī ne tikai tie gavē. Reizi gadā. Latvijai arī ir vajadzīgs gavēnis. Detokss. Visai Latvijai.
Esam tik toksiski, cik toksiskas ir mūsu domas. Mūsu jaukā iekāre uz mantu, varu un naudu ir pāraugusi normālību un iegājusi pataloģijas skalā. Esam slimi. Kaut gan mierinājums ir tas, ka visa pasaule ir slima. Ja nu esam slimi un to atzīstam ( ļoti svarīgā ārstēšanā ir diagnoze) , tad var sākties dziedināšana. Ir jāmeklē veids, zāles un metodes.
Baznīca, reliģija kā panaceja pret visu ļauno?…. Hmm, reliģija kā instruments visos laikos ir centusies mums iegalvot, ka esam līdzīgi Dievam. Diemžēl jāatzīst – visa nožēlojams dievišķais plaģiāts. Kaut gan varētu mēģināt – jo viss ir labs kas dod labu rezultātu.
Politika…varas sviras?..Diez vai izdotos… vara pati par sevi ir normāla parādībā, ar iebildi, ja tā palīdz vairot kopīgo labumu, veicinot ilgtspējību – gan civilizācijas , gan dabas kopumā. Iespējams.
Kultūra māksla.. Pozitīvi. ..Ja tā nekļūst par pašslavinošu un tendenciozu šauru izpratni un ierobežotu savas nacionālās identitātes aizsargāšanu, kaut gan pats par sevi tas ir atzīstams fakts, ja nenostāda kādu kultūru pārāku par citām
Zinātne – dodu visus 100 punktus. Atzīšana, ka Daba ir vislielākais mūsu skolotājs. Tā izpaužas tik daudzveidīgi, ka mums jābūt kā uzmanīgiem tās vērotājiem un skolniekiem ar vislielāko bijību pret tās absolūti kosmisko ģenialitāti.
Esam tikai dabas sastāvdaļā un tā visbīstamākā, kas izjaukusi evolūciju un radījusi briesmas citiem un sev pašiem.
Mums ir vajadzīgs Lielais Detokss. Šajās vēlēšanās es balsoju par Latvijas Detoksu. Tāpēc es iestādīšu koku, domājot par LV 200.

Vita Jaunzeme
Lielā Talka vadītāja