Rīgā viesosies uzņēmējs un biznesa inovāciju pētnieks – vizionārs Gunters Pauli  

11.07.2018 Jaunumi

Atzīmējot kustības Lielā Talka 10. jubileju, laikā no 17.līdz 19. jūlijam Rīgā viesosies viens no pasaules drosmīgākajiem piemēriem uzņēmējdarbībā un zinātnē – profesors Gunters Pauli (Gunter Pauli).

Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme uzsver, ka  tā būs nebijusi iespēja visas Latvijas Talkas organizatoriem, atbalstītājiem un koordinatoriem dzirdēt vienu no pasaules ievērojamākajiem prātiem, kurš ar savu domu svaigumu, pieredzi un harizmu ir aizrāvis auditorijas visā pasaulē. “Novērtējot panākto, visai Lielās Talkas komandai dāvāsim iespēju tikties ar personību, kura konsultējusi tādu pasaules valstu līderus kā Čīle un Argentīna,” stāsta Lielās Talkas vadītāja. “Ikviena ieguldījums ir bijis neatsverams, lai mēs visi kopā virzītos uz mērķi – kļūt par valsti, kura par savu prioritāti būtu izvirzījusi zaļo vīziju, kas nozīmē ilgtspējību, veselību, sapratni par dabas likumiem, augsto tehnoloģiju un zinātnes attīstību. Lai šī tikšanās stiprina mūsu sadarbības garu un iedvesmo jauniem plāniem!” vēl V. Jaunzeme.

Pasākumu Rīgas pilī 19. jūlijā plkst. 12.00 atklās Valsts prezidents un Lielās Talkas patrons Raimonds Vējonis. Tam sekos G.Pauli lekcija: “Inovatīvi uzņēmējdarbības veidi, kas izmanto vietējos resursus, rada vērtību un pievēršas visu iedzīvotāju vajadzībām: ekoloģisks, revolucionārs modelis, kas piešķir kapitālismam cilvēcību”. Pasākums tiešraidē būs skatāms portālā delfi.lv.

 

Informācija par Gunteru Pauli

Gunters Pauli (Gunter Pauli, 1956, Beļģijā) studējis ekonomiku Beļģijas un Francijas augstskolās, nodibinājis un vadījis daudzus uzņēmumus un sabiedriskās organizācijas, konsultējis dažādu valstu valdības un industriju līderus, kā ieviest inovācijas, ar kuru palīdzību efektīvāk un dabai draudzīgāk, maksimāli izmantojot vietējos resursus, organizēt ūdens, pārtikas, mājvietu, veselības un enerģijas nodrošināšanu. Pauli aktivitātes aptver biznesu, kultūru, zinātni, politiku, izglītību un dabas aizsardzību.

Viņa vadībā uzņēmums “Ecover” kļuva par ekoloģiskās ražošanas pionieri. Pauli ir nodibinājis Zero Emissions Research and Initiatives (ZERI) un fondu The Global ZERI Network, kas panākuši dabas sistēmām atbilstošu ražošanas un patēriņa paradigmu maiņu virknē industriju. Viņa jaunākās iniciatīvas saistītas ar plastmasas atkritumu izvākšanu no pasaules okeāniem un ar jūras līmeņa paaugstināšanās novēršanu. G. Pauli ir izdevis 20 grāmatas, kas publicētas vairāk nekā 30 valodās.

 

*Mediju pārstāvjus lūdzam pieteikties pasākumam līdz 17.jūlijam, zvanot uz tālruni 25929989.

Individuālās  intervijas ar Gunteru Pauli lūgums pieteikt laicīgi, zvanot uz tālruni 29909222.

 

Paldies atbalstītājiem:  Latvijas valsts meži,  Francijas institūts Latvijā, viesnīca Pullman Riga Old Town Hotel, portāls Delfi.