2018.gadā gaidāmas divas talkas – Lielā Talka pavasarī un Pasaules talka rudenī

15.09.2017 Jaunumi

Valsts simtgadē ikviens tiks aicināts piedalīties vides sakopšanas aktivitātes divas reizes gadā – Lielā Talka norisināsies 28.aprīlī, bet rudenī cilvēki tiks aicināti vienoties kopā ar citām pasaules valstīm, kas 15.septembrī vienosies lielākajā kopīgajā dabas sakopšanas talkā pasaules vēsturē.

Lielajā Talkā kā ierasts gandrīz visas Latvijas pašvaldības, kā arī iedzīvotāji, organizācijas un domubiedru apvienības rīkos vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs, apliecinot to, ka Latvijai BŪT zaļai, jo mēs visi to vēlamies.

Taču ar vienas valsts centieniem uzlabot vides situāciju vien nepietek, tādēļ tieši pēc gada – 2018.gada 15. septembrī – talku organizētāju apvienība “Let’s Do It! World” aicina cilvēkus visapkārt zemeslodei piedalīties Pasaules Lielajā talkā. Talkošana sāksies Jaunzēlandē 10:00 no rīta pēc vietējā laika un sekos Saulei visas dienas garumā, pārklājot visas 24 laika joslas un noslēdzoties Havaju salās.

Plānots, ka Pasaules Lielajā talkā iesaistīsies brīvprātīgie no 150 pasaules valstīm, lai sāktu straujas pārmaiņas ceļā uz tīrāku pasauli. Arī Latvijas pašvaldības pamazām gatavojas šim notikumam, piemēram, Bauskas novada pašvaldība plāno sakārtot Bauskas dabas taku Lielupes upes krastā.

Tāpat šodien 15:00 ikvienam ir iespējams tiešraidē vērot preses konferenci, kurā tiks plašāk stāstīts par Pasaules talkas dienu, kā arī prezentē jauna pasaules atkritumu kartēšanas aplikācijas, šeit:

https://www.facebook.com/letsdoitworld/videos/1789949047712110/

Plašāka informācija par Lielo Talku: www.talkas.lv

Plašāka informācija par Pasaules Lielo Talku: https://www.letsdoitworld.org/