Pērnā gada Lielās Talkas konkursa uzvarētāju ceļojums

19.04.2017 Jaunumi

Pērn Lielās Talkas konkursā “Latvijai būt zaļai” uzvarēja čaklie un aizrautīgie Inčukalna pamatskolas skolēni. Balvā viņi saņēma iespēju aizceļot uz paša izvēlētu galamērķi. Lūk, kā viņiem gāja Ziemeļpolijā:

“2016. gadā, tad vēl mēs bijām 7.klases skolēni un piedalījāmies konkursā ‘’Latvijai būt zaļai’’, ieguvām I vietu un 3000 eiro dāvanu karti no tūrisma firmas ‘’Kolumbs’’. Šajā aprīlī mēs to beidzot izmantojām un aizbraucām četru dienu ceļojumā uz Ziemeļpoliju. Pēc vairāk kā 700 km garā ceļa apmetāmies viesnīcā Elblongā -senajā pilsētā Polijas ziemeļos, Vislas grīvā, kas līdz Otrajam pasaules karam ietilpa Vācijā. Nākošajā dienā  apskatījām lielāko gotiskajā stilā celto ķieģeļu viduslaiku pils kompleksu pasaulē- tas aizņem 21 hektāru zemes.  Pils ir būvēta kā Teitoņu ordeņa rezidence 13. gadsimtā. Otrajā pasaules karā pils tika ievērojami sabombardēta, bet pēc kara tā atjaunota. Pils apmēri un zāļu plašums ir tiešām iespaidīgs. Tajā pašā dienā Sopotā apmeklējām okeanogrāfijas muzeju un zinātnisko centru, kā arī pastaigājamies pa garāko koka molu Eiropā, kas ir 515,5 metru garš. Svētdienas rītā devāmies apskatīt Gdaņskas satriecošo vecpilsētu. Pastaigu sākam no Zelta vārtiem pa Karaļu ceļu, kur kādreiz notika procesijas par godu karaļu vizītēm. Vecpilsēta tiešām apbur ar savu skaisto arhitektūru. Gdaņskas Zoo dārzā”Oliwa” ierodamies ap 15:00. Līdz slēgšanai atlika tikai divas stundas, lai apciemotu lauvu ģimeni, žirafes, pingvīnus, šimpanzes un milzīgu skaitu citus dzīvniekus, putnus un rāpuļus. Bet mums tas izdevās.
Dienas bija pilnas ar enerģiskiem piedzīvojumiem, jautrību un draudzību. Dodoties mājās, lai ceļš liktos īsāks, uz pāris stundām iegriezāmies  Mikolajku ūdens atrakciju parkā Tropikana , kur labi pavadījām laiku. Mēs pateicamies par to, ka mums bija dota iespēja piedalīties konkursā, laimēt dāvanu karti un to izmantot, lai dotos šajā lieliskajā ceļojumā.”