Lielā Talka – solis ceļā uz zaļu Latviju

11.04.2017 Jaunumi

Lielā Talka norisināsies pēc nepilnām divām nedēļām un salīdzinot ar citiem gadiem, šogad tiek saņemti vairāk talku vietu pieteikumi nekā ierasts. Šobrīd jau pieteiktas vairāk nekā 1160 talkas vietas, no kurām apstiprinātas jau vairāk nekā 750 oficiālās talkošanas vietas visā Latvijā.

Tiem, kas paši talku nevēlas organizēt, ir iespēja mājaslapā www.talkas.lv esošajā kartē atrast sev tuvāko vai interesantāko talku un Lielās Talkas dienā 22.aprīlī tai pievienoties, iepriekš sazinoties ar talkas atbildīgo. Ikviens tiek aicināts ne tikai vākt atkritumus, bet arī veikt citas apkārtējās vides sakopšanas aktivitātes, kas palīdzētu Latvijai kļūt par zaļāko valsti pasaulē.

“Vispirms būtu jāsāk ar savas attieksmes mainīšanu – ja mēs noticēsim, ka esam zaļākā valsts pasaulē, tad tādi arī būsim! Ikdienā attieksimies atbildīgi pret savu apkārtni, dzīvosim vienlaikus  moderni un dabai draudzīgi, kā arī nodosim šo attieksmi arī citiem. Ikviens no mums ir daļa no zaļas Latvijas un tikai mēs varam šo domu nest tālāk pasaulē, gluži kā Eiropas latvieši, kuri šogad ienes Latvijas “zaļo vīrusu” arī savās mītnes zemēs, kur 22.aprīlī tie sakops dažādas latviešiem nozīmīgas vietas,” uzsver Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Jau otro gadu Lielā Talka norisinās ar saukli “Latvijai BŪT zaļai!”, kas būs arī  galvenais vadmotīvs Latvijas simtgades talkošanas aktivitātēs. Atbalstu idejai par Latviju kā zaļāko valsti pasaulē pauduši daudzi, tostarp bijušie valsts prezidenti – Guntis UImanis, Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers. Kopā ar valsts prezidentu Raimondu Vējoni viņi video formātā uzrunāja Latvijas iedzīvotājus, aicinot domāt par zaļajām vērtībām.

Doties “Lielajā Talkā 2017” aicina “Rīgas brīvostas pārvalde”, būvkompānija “Arčers” un  “Latvijas Valsts meži”, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, “DHL”, “Clean R” un Latvijas Dzelzceļš. Informatīvo atbalstu sniedz LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet, Latvijas radio 2, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam “Valodu koks”.