Zaļā referenduma organizatori aicina politisko partiju programmās iekļaut zaļās un ilgtspējīgās idejas

04.04.2018 Jaunumi

Zaļā referenduma organizatori ar vēstuli vērsušies pie visām partijām, aicinot izvērtēt savas vēlēšanu programmas un integrēt tajās ilgtspējības jeb zaļo, vai arī to nosaucot par ilgmūžīgo redzējumu un vīzijas mūsu valsts nākotnes attīstībai.

Šī gada martā Biedrība Pēdas LV un Lielā Talka ir uzsākusi jaunu iniciatīvu – Zaļo referendumu – tautas balsojumu, aptauju par Latvijas nākamajiem 100 (www.parzalulatviju.lv). Zaļā referenduma organizatori piedāvā mainīt Satversmi un līdzās demokrātijai un neatkarībai pievienot gandrīz vai vissvarīgāko jēdzienu – ilgmūžību, kas nozīmē to pašu, ko ilgtspējīgs vai zaļš. Latvija – zaļa = ilgtspējīga = ilgmūžīga.

„Nezinot, kāds būs Zaļā referenduma balsojuma rezultāts, aicinām visas politiskās partijas savās pirmsvēlēšanu programmās iekļaut un izvērtēt potenciālo balsotāju intereses un iekļaut tajās savu redzējumu par Latvijas nākamajiem 100. Aicinām, tieši tagad, kad tuvojas vēlēšanas, iekļaut savās aģitācijas aktivitātēs idejas un mērķus, kas demonstrētu Latvijas ilgtspējību, zaļumu un nākotnes perspektīvas,” teiks partijām adresētajā vēstulē.

„Aicinām partiju pārstāvjus iepazīties ar Zaļā referenduma ideju arī mūsu mājaslapā – balsošanas platformā www.parzalulatviju.lv, kā arī nobalsot šajā aptaujā. Aptaujas jautājums ir šāds: Vai esat par Satversmes papildināšanu, izsakot Satversmes 1.pantu šādi: “Latvija ir neatkarīga demokrātiska, zaļa (juridiski precīzāk būtu- ilgtspējīga) republika.”, tādējādi nostiprinot zaļās Latvijas ideju uz nākamajiem 100?” Labprāt skaidrosim plašāk zaļās likumdošanas nepieciešamību un konkrētus virzienus, kā arī tiksimies ar partiju pārstāvjiem, lai apspriestu un iedzīvinātu šo  zaļo un ilgtspējīgo ideju.”

 

Zaļā referenduma iniciatīvas grupas vārdā,

Vita Jaunzeme

Lielās Talkas organizatore, biedrības „Pēdas” valdes priekšsēdētāja

vita.jaunzeme@pedas.lv/ +371 29909222