Lielās Talkas laikā savāktas vairāk nekā 2099 tonnas atkritumu

09.05.2017 Jaunumi

Šogad pēc Lielās Talkas, kas norisinājās 22.aprīlī, no oficiālajām talkas vietām izvestas vairāk nekā 2099 tonnas atkritumu, liecina Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas dati. Savākto atkritumu apjoms bijis lielāks nekā iepriekšējos gadus, taču arī talkas vietu un talkotāju skaits bijis lielāks nekā pērn, tādēļ kopējie aprēķini liecina, ka atkritumu daudzums uz vienu talkas vietu ir samazinājies.

Jau ziņots, ka šogad Lielās Talkas ietvaros tika sakoptas gandrīz 2000 vietas Latvijā un arī Eiropā, kur mīt latviešu diaspora. Kopumā talkā piedalījušies vismaz 200 000 cilvēku, kas ir jauns talkošanas aktivitātes rekords. Daudzas talkas šogad bijušas masveidīgas un tajās piedalījušies simtiem cilvēku vienuviet, un, kā stāsta talkotāji, pēc aktīvas strādāšanas talkotāji vienojas arī kopīgā atpūtā, tādējādi Lielajai Talkai ir arī sociāla nozīme iedzīvotāju satuvināšanā.

Šogad Lielā Talka norisinājusies arī daudzviet Eiropā – lai palīdzētu Latvijas “zaļajam vēstījumam” izskanēt tālu aiz tās robežām un atbalsoties arī katra ārpus Latvijas mītoša latvieša domās un darbos, Eiropas Latviešu apvienības (ELA) aicinājumam piedalīties Latvijas Lielajā Talkā šogad atsaukušās latviešu kopienas visā Eiropā – no Reikjavīkas līdz pat Gērnsijai. Šajās talkās diasporas latvieši aprūpēja Latvijai un latviešiem svarīgas vietas visā Eiropā un aicināja arī citus savu mītnes zemju iedzīvotājus ķerties pie grābekļiem, lai visi kopīgi veidotu tādu Eiropu, kuras saimē Latvija var lepni iesoļot savā otrajā simtgadē.

Doties “Lielajā Talkā 2017” aicināja “Rīgas brīvostas pārvalde”, būvkompānija “Arčers” un  “Latvijas Valsts meži”, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, “DHL”, “Clean R” un Latvijas Dzelzceļš. Informatīvo atbalstu sniedz LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet, Latvijas radio 2, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam “Valodu koks”.

Paldies visiem, kas piedalījās 2017.gada Lielajā Talkā!