Sakopta atpūtas vieta pie Salacas upes Alojas novadā

04.05.2017 Jaunumi

Pieteikšanās talkai bija izaicinoša, jo man tas izdevās ar ceturto mēģinājumu. Gatavojoties talkai, visvairāk uzmanības tika veltītas laika prognozēm noteiktajā dienā, kā arī sīpolloku audzēšanai (pa TV rādija sižetu kurā aicina talkas sākumā izvingroties un apēst loku buntīti).

Talkā paveiktais un piedzīvotais.

Talkas dienā atsaucās vairāk dalībnieku, nekā biju gaidījusi, kas bija ļoti patīkami. Aktivitātes sākām ar vingrojumiem un vitamīnu uzņemšanu (biju sarūpējusi lokus, lai pacienātu talkotājus). Deviņu cilvēku komandā, kurā bijām 5 pieaugušie un 4 bērni, vecumā no 10 mēn.- 16 gadiem, braši cīnījāmies ar laika apstākļiem, kuri bija ļoti mainīgi.

Sakopām atpūtas vietu pie Salacas “Apsēs” (nolēmām šajā vietā atgriezties kādu citu dienu, kad nebūs tik liels vējš, lai atbrīvotu upes krastu no zariem), un P15 Ainažu – Matīšu šosejas malu no 16-19 km. Izvēlētajā posmā, kuru tīrījām, ir divi bīstami ceļa līkumi ar diezgan stāvām nogāzēm, kuros katru gadu notiek avārijas. Tur ļoti bija vajadzīgas čaklas rociņas, kas sakoptu, jo stāvajās nogāzēs cilvēki regulāri mīl izmest atkritumus.

Bijām pozitīvi uzlādēti, bet arī nedaudz noguruši, taču garām braucošie autovadītāji pamājot ar roku vai ar auto taures skaņām mūs uzmundrināja. Tas apstiprināja, ka darām labu darbu ne tikai sev, bet arī apkārtējiem. Pēc talkas visi, jo īpaši jaunieši, bija priecīgi par sarūpēto cienastu.

Kopā talkas laikā piepildījām 25 baltos maisus, atradām ķerru, mašīnas riepu.  Mašīnas kapotu, dzelzs trosi un daudz citas metāla izstrādājumus, kuri paliek pēc avārijām. Atgriežoties pēc talkas sākumpunktā, konstatējām, ka metālu kaudze bija pazudusi.

 

Paldies visiem talkas dalībniekiem!
Dārta Vilne