EP deputāte Inese Vaidere aicina uz jūras krasta sakopšanas talku

20.04.2017 Jaunumi

Sestdien, 22.aprīlī, , Latvijas Lielās talkas ietvaros, Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere aicina pievienoties ikgadējai kopīgai jūras krasta sakopšanai Rojas novadā.

“Šī talka ir kļuvusi par tradīciju, kas ne tikai palīdz sakopt vidi mums apkārt, bet arī saliedē cilvēkus un sniedz pozitīvu emociju lādiņu,” skaidro Inese Vaidere, kura šogad Eiropas pilsoņa balvai izvirzījusi Lielās Talkas vadītāju Vitu Jaunzemi. Par balvas piešķiršanu vēl jālemj žūrijai. Ideja par talkas rīkošanu Kaltenē nāca no Ineses Vaideres vīra, izcilā sporta žurnālista Artura Vaidera. Šis būs pirmais gads, kad talka notiks bez Artura. “Būšu priecīga, ja tie, kam būs brīvs brīdis, ieradīsies uz jūras krasta sakopšanas talku,” sacīja Vaidere.

Talkas sākums plkst. 9.30 pie Kaltenes bibliotēkas ar kopīgām brokastīm un darbu sadali. Kopīga jūras krasta sakopšana norisināsies līdz plkst.13:00, kam sekos talkas noslēguma pasākums ar pusdienām un dziesmām, kā arī čaklāko talcinieku apbalvošanu pie Rojas muzeja. Talkas dalībniekiem tiks nodrošināti darba cimdi un atkritumu maisi.