Piedalies “Lielās Loku buntes izaicinājumā” un dodies Lielajā Talkā!

19.04.2017 Jaunumi

Šodien Gelitiņi EKO siltumnīcās tika oficiāli “ietalkota” Lielā Talka, kas jau desmito reizi norisināsies šo sestdien, 22.aprīlī. Taču gatavojoties aktīvai talkošanai, ikviens tiek aicināts iesaistīties zibakcijā “Lielās Loku buntes izaicinājumā” un apēst zaļu lociņu bunti par godu zaļai Latvijai.

Zibakcija iesākta, lai Lielās Talkas atbalstītājiem būtu iespēja apliecināt, ka ir par zaļu Latviju. Fotogrāfiju vai videoklipu, kurā dokumentēts šis brīdis, aicinām izvietot savā Facebook profilā ar pavadtekstu:

Lielās Loku buntes izaicinājums! Es esmu par zaļu un veselu Latviju, tāpēc publiski apēdu Lielu Zaļu Loku Bunti! Izaicinu 3 draugus – [jāatzīmē 3 draugi] – 24 stundu laikā parādiet, ka arī jūs spējat apēst veselu zaļu loku bunti; pierādiet to ar video savā Facebook profilā; izaiciniet 3 savus draugus ar šādu pašu tekstu un tiekamies Lielajā Talkā! #LielaTalka

Zibakciju simboliski iesāka Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme, Rīgas Brīvostas pārstāvis Viesturs Silenieks, būvkompānijas “Arčers” valdes locekle Maija Baltgalve, Clean R izpilddirektors Valerijs Stankevičs, aktieris Ainārs Ančevskis, Sporto Rīga treneris Māris Savickis un grupas “Dziļi Violets” mūziķis Nauris Brikmanis.

“Pirms došanās talkot, der atcerēties arī par praktiskajiem aspektiem – sev tīkamāko talkas vietu var atrast mājaslapas www.talkas.lv kartē, bet vēlams pirms došanās uz talkas vietu, pieteikties pie konkrētās vietas atbildīgās personas. Noteikti ir jāapģērbjas laika apstākļiem atbilstoši – ar ērtiem un slēgtiem apaviem, cepuri vai lakatu galvā un darba cimdiem rokās. Vajag gatavoties arī lietus iespējamībai, tāpēc noderēs arī kāds lietusmētelis vai mitrum izturīga jaka. Taču pats svarīgākais ir parādīt sev, apkārtējiem un visai pasaulei, ka Latvija ir zaļākā valsts pasaulē ar čaklākajiem un vidi mīlošākajiem cilvēkiem!” atgādina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Šobrīd jau pieteiktas vairāk nekā 1900 Talkas vietas, no kurām apstiprinātas jau 1380, no kurā158 ir Rīgā. Talku vietu pieteikšana noslēgsies ceturtdien 20.aprīlī 20:00.

Doties “Lielajā Talkā 2017” aicina “Rīgas brīvostas pārvalde”, būvkompānija “Arčers” un  “Latvijas Valsts meži”, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, “DHL”, “Clean R” un Latvijas Dzelzceļš. Informatīvo atbalstu sniedz LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet, Latvijas radio 2, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam “Valodu koks”.