Lielā Talka izaicinās pārējās valstis sacensties par zaļākās valsts titulu

22.03.2017 Jaunumi

Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme piedalījās visas pasaules talku organizatoru konferencē “Clean World Conference”, kas šogad norisinājās Tallinā. Konferences laikā Latvija plāno mest izaicinājumu pārējām valstīm, aktīvi piedalīties sacensībā par zaļākās valsts titulu.

“2018. gads ieies pasaules vēsturē ar lielāko visas planētas kopīgo talku, kāda līdz šim ir tikusi plānota un organizēta. Tieši 8. septembrī, īsu brīdi pirms nozīmīgākajiem Latvijas valsts svētkiem, cilvēki visā pasaulē demonstrēs savu gribu glābt planētu no sadzīves atkritumiem un to padarīt zaļāku un skaistāku. Latvija ir nospraudusi mērķi – būt viszaļākajai. Kad tas notiks, nav tik būtiski – dažreiz ceļš uz mērķi ir daudz svarīgāks par šī mērķa sasniegšanu. Visai planētai ir jāatveseļojas, un Latvija var būt par paraugu tam, kā to paveikt. Galu galā – mēs dzīvojam vienotā ekosistēmā un nepietiks ar to, ka viena valsts būs zaļa un tīra, bet tajā pašā laikā blakus valstīs valdīs atkritumi un piesārņojums,” pirms došanās uz konferenci, norāda Vita Jaunzeme.

Latvija jau šobrīd ir viena no aktīvākajām talkotājām pasaulē, tādējādi rādot priekšzīmi daudzām citām pasaules valstī, kurās kopīga apkārtnes sakopšana vēl ir jauna ideja. Arī šogad tiek gaidīta liela iedzīvotāju aktivitāte, sakopjot savu apkārtni 22.aprīlī, kas kā jau ziņots būs šī gada “Lielās Talkas” datums.